top of page

Halka Sesleniş

Sağlıklı bir toplum, sağlıklı yetişen çocuklarla oluşmaktadır. Toplumun en küçük yapı birimi ailedir ve çocukta psikososyal gelişim süreci ailede başlar. Karşılaşılan ruh hastalıklarının büyük bir bölümü çocukluk döneminde yaşanan bilinçsiz davranışlarla oluşmaktadır. Bilinçli aileler farkındalığı yüksek, kendinin bilincinde olan, akıl sağlığı yerinde olan bireyler yetiştirmektedir.

Eğitimli birer birey olabilmek adına araştırmalı, öğrenmeli, doğru adımlarla uygulamalıyız. Bunun için Psikloglarımızdan alınacak destek daha kaliteli nefes almanızı sağlayacaktır. Günümüzde destek alınabilecek bir çok kurum vardır ( Hastaneler, sosyal hizmetler, aile toplum merkezleri, dernekler..vs) ve Psikolojik destek alma talebi eskiye göre daha fazladır. Su gibi akan teknoloji devrinde hayatımızı sürdürmekteyiz. Yeniliklere, hızla gelişen ve değişen düşüncelere ayak uydurmak zorlaşıyor. Bunların ruh sağlığımızı etkilemesine izin vermemeli ve gerekli korumacı önlemleri almalıyız.

Ruhumuzda oluşan, psikolojik, sosyolojik, biyolojik ve fiziki açıdan bizleri etkileyen; kontrolsüz öfke, depresyon, anksiyete, duygu durum bozuklukları, travmalar ve travma sonrası stres.. gibi bir çok hastalığı yok edebilmemiz için tek ihtiyacımız kendimize inanmak ve umudumuzu yitirmemektir. Düzenli beslenme,uyku ve egzersizler motivasyonumuzu arttırmakta, hormonel dengemizi korumaktadır.

Bunlara ek olarak; Psikotik rahatsızlık tanısı taşıyan bireyleri topluma kazandırmak, gerekli tedaviyi görmesini desteklemek gerekmektedir. Bireyleri etiketlemek ve yaşam zorluklarını görmezden gelmek tek onların değil bizlerinde yaşam kalitesini düşürmektedir.

Önce kendimizin iletişim dilini sorgulamalı; sağlıklı ilişkiler kurmalı, sağlıklı bireyler yetiştirmeliyiz. Daha mutlu ve umutlu yarınlarda el ele olmayı diliyorum.

Sevgilerle..

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page